MENTOR@ este o platformă flexibilă, de tip Do-It-Yourself-With-A-Little-Help, care ține cont de gradele de complexitate și de nivelurile diferite de maturitate în procesul de strategie sau cel de raportare de sustenabilitate/ ESG.
Primul pas este analiza nevoilor. Al doilea este trasarea unui parcurs și stabilirea unui calendar agreat cu membrii echipei de management sau ai echipei de raportare.
Urmează întâlnirile periodice (săptămânale sau lunare, în funcție de complexitatea și amploarea procesului agreat).
Cui se adresează?
Programul MENTOR@ este gândit astfel încât să orienteze organizațiile către procesul strategic adecvat, în secvența logică din acest proces, după care să le ghideze pe măsură ce avansează în proces.
Programul îi poate ajuta pe cei care:
vor să afle unde se situează în ceea ce privește performanța în sustenabilitate / ESG
vor să treacă de la un sistem empiric de măsurare a performanței la unul standardizat
vor să înțeleagă ce tipuri de impacturi produc și care sunt limitele acestor impacturi
au nevoie să își definească sau actualizeze strategia de sustenabilitate / ESG
fac obiectul legislației în ceea ce privește taxonomia
se află în fața primului proces de raportare de sustenabilitate, pentru care vor să se pregătească temeinic
vor să crească voluntar nivelul de transparență al organizației
vor să externalizeze serviciile de raportare de sustenabilitate, dar nu știu ce competențe trebuie să caute
vor să sporească nivelul de încredere și de loialitate ale comunităților și angajaților în organizația respectivă
vor să extindă practicile de sustenabilitate în întregul lanț de aprovizionare / distribuție
vor ca, în procesul de raportare de sustenabilitate, să treacă de la vechile Standarde GRI la noile Standarde GRI
De ce Mentor@
Știm că transformarea unui business într-unul sustenabil nu e lucru ușor. Orice schimbare înseamnă disconfort, rezistență, investiții sau costuri, după caz. Mai știm că sunt lucruri pe care oamenii din organizație le pot face, doar că au nevoie de puțină îndrumare.
Sectorul de activitate, dimensiunea societății, aria geografică în care sunt comercializate produsele sau serviciile, locul în care își are sediul societatea, obiectul de activitate al acesteia, structura de management, istoricul, misiunea, viziunea și valorile organizației, doza de ambiție a conducerii și motivația sunt câteva dintre variabilele care influențează decizia de a alege un anumit parcurs în procesul de redefinire a strategiei de business sau în cel de raportare de sustenabilitate/ ESG.
Acestea implică grade de complexitate diferite, nivelul de maturitate în derularea unor astfel de procese obligând raportorul (organizația) să adopte – sau nu – sisteme moderne și complexe.
Odată cu intrarea în vigoare a noilor cerințe legislative, raportul de sustenabilitate va fi rezultatul unui efort riguros, verificabil și verificat și permanent. Pe parcursul acestui proces sunt culese, analizate, comparate și selectate informații despre performanța economică, socială și de mediu a organizației respective, dar și detalii despre impacturile organizației în lanțul de valoare. Atunci când devin publice, informațiile despre performanța de sustenabilitate influențează decizii, deci au consecințe legale, atragând sancțiuni și posibile evaluări negative din partea autorităților, agențiilor de rating sau societății civile.
Raportul de sustenabilitate trebuie să reflecte cât mai corect strategia organizației, impacturile pe termen scurt, mediu și/sau lung pe care le are organizația raportoare, respectiv contribuția sa reală (nici sub-, nici supradimensionată) la dezvoltarea comunității în care își desfășoară activitatea.
Folosim cookie-uri pentru a recunoaste vizitele repetate si pentru analiza traficului de pe site. Click-ul pe buttonul Accepta acorda consimtamantul de a folosi cookie-uri.AcceptăTermeni și condiții