Masterclass – Greenwashing-ul, un fenomen periculos.
20 februarie | 26 martie 2025 – online
Un mini-curs cu o durată de 2,5-3 ore (în funcție de numărul de participanți și dinamica de grup) pentru oricine dorește să înțeleagă cum să navigheze corect în peisajul legislativ tot mai drastic și mai complex al marketingului ecologic, eliminând practicile înșelătoare.
Avem studii de caz locale și internaționale, spețe care te ajută să înțelegi pericolele și de ce e bine să te oprești chiar acum din a mai face afirmații pe care le consideri atractive, deși ele pot fi înșelătoare.
Masterclass-ul este dezvoltat pentru specialiștii în sustenabilitate, dar și pentru cei din marketing și comunicare. Pentru oameni din companii și/sau agenții. Pentru oameni de brand, dar și manageri de producție sau antreprenori care vor să își poziționeze produsele în piață.
Vorbim despre legislația existentă în materie de practici comerciale incorecte, dar și despre ceea ce va urma (vezi Directiva privind afirmațiile ecologice înșelătoare).
În urma acestui masterclass interactiv:
- Vei putea face trecerea de la neverosimil la credibil
- Vei înțelege cum să migrezi de la marketingul eco-inconștient la cel eco-conștient
- Vei înțelege ce informații sunt necesare și cum să documentezi procesul pentru fiecare afirmație comercială voluntară
- Vei putea crea noi punți de încredere în relația cu clienții și consumatorii tăi.
Despre Directiva privind afirmațiile ecologice înșelătoare
1. Scop: Directiva vizează combaterea greenwashing-ului, asigurându-se că afirmațiile ecologice făcute de companii sunt corecte și bazate pe dovezi.
2. Aplicabilitate: Sunt avute în vedere produse și servicii, accentul fiind pus pe transparență în comunicările voluntare legate de aspectele de mediu.
3. Justificare: Companiile trebuie să dețină dovezi consistente și verificabile care să le susțină afirmațiile ecologice și să manifeste un comportament corect în practicile lor de comunicare comercială.
4. Criterii Specifice: Sunt definite criterii clare pentru diversele afirmații ecologice, precum reducerea amprentei de carbon sau caracteristici precum reciclat, reciclabil, biodegradabil.
5. Înțelegerea Consumatorilor: Directiva subliniază importanța utilizării unui limbaj clar și ușor de înțeles în comunicarea ecologică, pentru a evita confuzia sau interpretarea.
6. Transpunere: Autoritățile naționale sunt responsabile pentru transpunerea directivei, inclusiv pentru stabilirea de sancțiuni pentru încălcarea legii.
7. Perioada de Tranziție: Va exista o perioadă de tranziție pentru a permite companiilor să-și ajusteze practicile și să se conformeze noilor cerințe.
Tarife generale:
tarif general – 475 euro plus TVA / persoană
tarif general pentru 2 persoane din cadrul aceleiași organizații – 849 euro plus TVA / 2 persoane (aplicabil pentru plata anticipată – minim 15 zile înainte de eveniment)
Tarife speciale: (aplicabile pentru plata anticipată – minim 15 zile înainte de eveniment)
tarif special pentru cursanții CSR BootIQ – 399 euro plus TVA / persoană
tarif special pentru doi cursanți CSR BootIQ – 699 euro plus TVA / 2 persoane