Ce facem la fel: învățăm mult, fiecare în aria sa de expertiză, dar și în domeniile care ne pasionează; ne documentăm bine; folosim argumente și dezbatem până când ajungem la consens; muncim mult, foarte mult; știm să râdem la fel de mult.
Ce ne unește: împărtășim aceleași valori; credem în norme, mai ales în cele morale; citim mult; Organizația Națiunilor Unite; avem, împreună, peste 50 de ani de experiență de muncă; mergem pe jos, pedalăm sau folosim mijloacele de transport în comun; ciocolata cu piper și ardei iute, cafeaua, înghețata, aromele.
Ce facem diferit: excelăm în domenii diferite, dar complementare; acoperim unul dintre cei trei piloni ai dezvoltării durabile (mediu, social și economic).
Membrii echipei
Cristina Bălan, Senior Partner Sustainability: vision, strategy & reporting
Cristina este inginer, absolventă a Facultății de îmbunătățiri funciare și ingineria mediului (Universitatea de Științe Agronomice București). Are un masterat în marketing (ASE București) și unul în jurnalism și comunicare (London School of Journalism). Înainte de a deveni consultant în sustenabilitate (2013), a lucrat pentru Organizația Națiunilor Unite (1998-2012).
Este formator ANC, trainer certificat GRI și GRI Certified Sustainability Professional. A fost primul specialist român, respectiv al șaselea din lume care a luat examul G4, pentru ca în 2018 să treacă cu succes de primul examen GRI Standards. Este auditor certificat PECB pentru ISO 20121 și trainer PECB și ISO20121 Lead Implementer. În 2020 a obținut certificarea ISO 20400 / Lead Sustainable Procurement Manager. Este practicant autorizat în domeniul verificării raportării de sustenabilitate, iar ariile ei de expertiză includ: dialogul cu părțile interesate (standardul AA1000 SES), raportarea non-financiară / de sustenabilitate (GRI Standards, CDP, UN SDGs), verificarea raportării de sustenabilitate (suita de standarde a organizației AccountAbility: AA1000 AS, AA1000 APS), sisteme de management pentru evenimente sustenabile și politici privind achizițiile sustenabile.
Începând cu 2019, Cristina deține un mandat de trei ani în cadrul Comitetului de Supraveghere (Due Process Oversight Committee) al organizației Global Reporting Initiative (GRI). La 1 august 2021, a fost numită ViceChair al acestui Comitet. De asemenea, din 2020 este Co-Lead în cadrul inițiativei Contract for Change / Social Value UK, grupul de lucru Training and Capability Development.
Stela Serghiuță, Senior Partner: Impact, value & reporting
Stela a absolvit Facultatea de fizică din cadrul Universității București și are un masterat în comunicare și opinie publică pe care l-a urmat la aceeași universitate.
Înainte de a lucra ca trainer și consultant (2010-2015), Stela a fost șef de programe de advocacy, egalitate de șanse și tineret în cadrul Fondului ONU pentru Populație (UNFPA). A acordat asistență tehnică și a susținut cursuri de formare în Belarus, Kosovo, Kyrgyzstan, Republica Moldova, Turkmenistan și Yemen.
Stela este formator ANC, trainer certificat GRI și GRI Certified Sustainability Professional. A fost al doilea specialist din România care a luat examul G4. La rândul ei, în 2018 a trecut cu succes de primul examen GRI Standards. În același an, Stela a devenit auditor certificat PECB pentru ISO 26000, iar apoi trainer certificat PECB și ISO26000 Lead Implementer. Este specializată în evaluare de impact și audit social prin metodologia SROI (Social Return on Investment / Rentabilitatea Socială a Investiției).