București, 01 februarie 2016 – La aniversarea primului său an de activitate, CSR BootIQ anunță afilierea la organizația CDP (Carbon Disclosure Project) ca Partener pentru România al programului Orașele CDP (CDP Cities).

La nivel mondial, numărul orașelor care adoptă măsuri pentru reducerea amprentei de carbon este în creștere. Aproape o treime din orașele care trimit date despre impactul lor către CDP fie și-au formulat strategii de mediu, fie și-au stabilit obiective pentru adaptarea la schimbările climatice sau soluții pentru utilizarea energiei regenerabile.

Indiferent că este vorba de poluarea aerului, de zgomot, de curățenie sau de suprafața spațiilor verzi, calitatea mediului este o temă de interes pentru populațiile urbane. Conform barometrului din 2013 al Comisiei Europene intitulat “Calitatea vieții în orașe”, Bucureștiul se numără printre capitalele europene ai căror locuitori sunt foarte nemulțumiți de calitatea aerului și de nivelul de zgomot. Piatra Neamț, pe de altă parte, este considerat de locuitorii săi drept cel mai curat oraș.

“Este nevoie de decizii locale pentru că nu putem avea o economie nepoluantă fără parteneriate și acțiuni colective. Salutăm decizia CSR BootIQ, o firmă care colaborează cu organizația Global Reporting Initiative, dar și cu alte organizații respectabile, de a ni se alătura ca Partener pentru România. Cu ajutorul lor ne vom putea extinde programele și vom putea include în rapoartele noastre anuale și orașe din România,” spune Conor Riffle, Director, CDP Cities and Data Product Innovation.

“Colaborarea cu CDP este un privilegiu,” spune Cristina Bălan, Managing Partner al CSR BootIQ. “Eram într-un stadiu incipient al definirii strategiei de business atunci când am decis să investim în parteneriate solide cu organizații internaționale puternice. Activitatea noastră în cadrul programului Orașele CDP debutează într-un an delicat pentru toate comunitățile din România, din cauza alegerilor locale. Acesta este și motivul pentru care vom învăța enorm din acest program, ceea ce ne permite să ne întărim competențele și să ne extindem serviciile.”

Riscurile sociale care apar ca urmare a schimbărilor climatice tind să se transforme în întreaga lume într-o povară pentru autoritățile locale. Primul pas în managementul acestor riscuri este acceptarea faptului că efectele vor continua, ba chiar vor crește în intensitate dacă problemele nu sunt rezolvate la timp. Următorul pas este abordarea acestor efecte din perspetiva oportunităților, nu a vulnerabilităților.

Despre CSR BootIQ

CSR BootIQ a devenit în primul său an de activitate furnizor autorizat de organizația Global Reporting Initiative (GRI) să ofere cursuri certificate pentru raportarea de sustenabilitate, furnizor autorizat de organizația AccountAbility să ofere servicii de verificare a procesului de raportare de sustenabilitate, este partener exclusiv pentru România și Republica Moldova al Consiliului pentru Sport Responsabil și Partener pentru România al organizației CDP.

Echipa CSR BootIQ este dedicată conectării, stimulării și susținerii acelor organizații care doresc să dezvolte practici sustenabile de business, să monitorizeze și să își sprijine partenerii din lanțul de valoare, să sprijine companiile indiferent de mărimea lor să obțină avantaje competitive și să îmbunătățească viețile angajaților români, ale familiilor acestora, precum și ale comunităților din raza de activitate a companiilor.

CSR BootIQ sprijină abordarea strategică a dezvoltării durabile astfel încât aceasta să conducă la operarea în mod uzual cu politici de responsabilitate socială profund atașate valorilor organizației și strategiei de business.

Pentru detalii suplimentare, vizitați www.csr-bootiq.com. Ne puteți scrie la info@csr-bootiq.com sau ne găsiți la 021.665.4327. Urmăriți-ne pe Facebook (@CSRBootIQ) și Twitter (@CSRBootIQ).

Despre CDP

CDP, fostă Carbon Disclosure Project, este o organizație internațională non-profit care furnizează singurul sistem global pe care companiile și orașele îl pot utiliza pentru a măsura, utiliza și raporta informații de mediu vitale pentru activitatea lor. CDP colaborează cu entități de calibru, inclusiv cu 822 de investitori instituționali ale căror bunuri sunt evaluate la 95.000 de miliarde de dolari, pentru a motiva companiile să își măsoare impactul asupra mediului și consumul de resurse pentru a și le reduce.

Prin intermediul CDP, orașele din lume își pot măsura, monitoriza și îmbunătăți impactul asupra mediului. În ultimii cinci ani, CDP a colaborat cu peste 300 de orașe care au avut de redus o cantitate de peste 1,67 miliarde de tone de emisii de gaze cu efect de seră. Programul Orașele CDP demonstrează că orașele își controlează mai bine riscurile de mediu și își sporesc adaptarea la schimbările climatice prin intermediul a peste 4.800 de acțiuni.

Numărul companiilor care au publicat date de mediu prin CDP în 2015 a depășit 5.500, iar cel al orașelor a depășit 300. CDP are acum cea mai mare colecție de informații din lume care include date referitoare la schimbările climatice, apă și produse forestiere. Aceste date pot fi utilizate pentru formularea de politici, în deciziile de business și cele de investiții.

Pentru a afla mai multe despre CDP, vizitați www.cdp.net sau urmăriți @CDP.

Persoana de contact: Juliette Daniels, Cities Manager Europa, Orientul Mijlociu și Africa

juliette.daniels@cdp.net, +44 (0)20 3818 3943