București, 2 martie 2015 – CSR BootIQ, un start-up multidisciplinar în domeniul sustenabilității, își lansează oficial serviciile de consultanță pentru raportarea corporativă de sustenabilitate. Viziunea CSR BootIQ este ca până în anul 2025 să devină partenerul preferat al companiilor care doresc să își îndeplinească obiectivele de dezvoltare durabilă.

Cei trei fondatori sunt Cristina Bălan, Stela Serghiuță și Mircea Țiplea. Împreună, au 50 de ani de experiență de muncă relevantă, au competențe în domeniile lor de expertiză și fiecare acoperă unul dintre cele trei piloni de bază ai sustenabilității: mediu, social și economic.

“Scopul nostru este să fim un exemplu de urmat. De aceea, vom recicla și vom reutiliza deșeurile, vom reduce consumul de apă și de energie, ne vom angaja în proiecte pro bono și ne vom evalua anual, printr-un raport de dezvoltare durabilă, propria afacere. Orice companie care va decide să lucreze cu noi va constata că facem exact ceea ce spunem,” precizează Cristina Bălan, Managing Partner.

Companiile mari care au nevoie de sprijin în gestionarea procesului de raportare de sustenabilitate sau de consultare a părților interesate, IMM-urile care au un impact asupra lanțului de valoare sau ONG-urile care necesită asistență în alinierea propriilor obiective strategice cu performanța se pot baza de-acum pe servicii integrate de consultanță.

Ca furnizor autorizat de servicii conform standardelor AA1000, CSR BootIQ militează pentru drepturile omului, comerț echitabil, transparență și acces egal la oportunități de afaceri. CSR BootIQ susține sustenabilitatea ca abordare strategică, care să conducă la activități durabile pentru toate organizațiile, unde politicile de responsabilitate socială corporativă sunt parte integrantă a modelului de business.